Navigácia

    • Karneval

      15. 2. 2010

      Dnes, 15.02.2010 sa uskutočnil v našej ZŠ karneval, ktorým sme ukončili fašiangové obdobie. Fotografie vo fotoalbume.

    • Zápis do 1. ročníka.

      2. 2. 2010 Dňa 04.02.2010 (štvrtok) od 14 °° hod bude v priestoroch našej ZŠ zápis žiakov do prvého ročníka. Pre všetkých budúcich prváčikov sú pripravené darčeky, ktoré im budú tento deň pripomínať.
      Tešíme sa na Vás.
    • NOVÝ ŠKOLSKÝ ROK

      2. 9. 2009 Dňa 02.09.2009 sme slávnostne začali nový školský rok 2009/2010 s počtom žiakov 31, čo je o 3 žiakov viac, ako v minulom šk. roku. Ich zoznam, ako aj učiteľov nájdete v jednotlivých sekciách.
    • Inšpekcia

      5. 5. 2009 V dňoch 5. - 6. mája bola na našej škole tématická inšpekcia, zameraná na kvalitu a priebeh vyučovacieho procesu. v rámci tejto inšpekcie boli testovaní žiaci 4. ročníka. Výsledky testovania: Slovenský jazyk - 75,8%
      Prírodoveda - 65%
      Trieda bola z týchto predmetov testovaná ako celok a výsledky spadajú do pásma "priemerná úroveň".
    • DEŇ ZEME

      23. 4. 2009 Dňa 23.04.2009 s príležitosti DŇA ZEME prišli na našu školu pracovníci lesného závodu Krupina, aby žiakom našej školy vysvetli význam ochrany našich lesov a ich obnovovanie.Z praxe nám predviedli ukážku sadenia drevín, čo si mohli odskúšať aj samotní žiaci. A tak nám teraz pribudli nové stromčeky - smrek pichľavý, lipa a breza, o ktoré žiaci sľúbili, že sa budú spoločne starať. Obr. vo fotoalbume.
    • Obedy

      24. 2. 2009 VÁŽENÍ RODIČIA!

      Firma Galaxia s.r.o. Krupina ponúka možnosť stravovania aj pre žiakov našej školy formou dovozu teplého obedu (polievka a hlavné jedlo) v termo obaloch priamo do priestorov našej ZŠ.
      Cena obedu je pre žiakov =1,23€ ( 37,-Sk) za jednu porciu. Týmto spôsobom chceme zabezpečiť plnohodnotnú vyváženú stravu pre žiakov našej školy, ktorá po zrušení MŠ nebola možná. V prípade záujmu o toto stravovanie, prosím potvrdiť svojim vlastnoručným podpisom záväznú prihlášku, ktorú obdržal každý žiak našej školy, do 27.02.2009 (piatok).
    • KARNEVAL

      11. 2. 2009 Dňa 19.02.2009 sa uskutoční na našej škole od 12:00 hod karneval - ples masiek.Touto akciou chceme aj my zakončiť fašiangové obdobie, ktoré sa končí v stredu 25.02.2009.
    • Zápis do pvého ročníka.

      15. 1. 2009
      VÁŽENÍ RODIČIA BUDÚCICH PRVÁKOV!

      Naša základná škola pre 1. – 4. ročník v Dolnom Badíne organizuje zápis žiakov do prvého ročníka ( deti narodené od 01.09.2002 do 31.08.2003, teda dovŕšia 6 rokov do 31.augusta 2009 ) , ktorý sa uskutoční dňa 22. januára 2009 od 13 oo do 16 3o hod. v budove našej školy. K zápisu si prineste občiansky preukaz a rodný list dieťaťa . Zápisné na našej škole nevyberáme a za všetky písanky potrebné do 1. ročníka sa platí suma 7 € (210.882,-Sk ) . Ak rodič chce pre svoje dieťa odklad povinnej školskej dochádzky, je potrebné pri zápise podať písomnú žiadosť!
      Prečo práve naša škola?
      Primeraný nižší počet žiakov nám umožňuje individuálne sa im venovať a pomáhať im s ich problémami, ako aj zveľaďovať úspechy v takpovediac „rodinnej atmosfére“.

      V škole žiaci navštevujú športový a počítačový krúžok, krúžok „Matematika = môj kamarát“ a môžu aj ďalšie, podľa záujmu Vašich detí. Vyučovanie jednotlivých predmetov prebieha aj v počítačovej učebni, kde už od 1. ročníka žiaci riešia jednotlivé úlohy na počítači, hľadajú informácie a údaje k učivu na internete, čím sa zdokonaľujú vo využívaní informačných technológií.

      Už od druhého ročníka vyučujeme predmet Anglický jazyk.

      Na utvrdenie učiva formou písania domácich úloh a využitia mimovyučovacích aktivít slúži ŠKD pod odborným dozorom

      Žiakom dochádzajúcim z okolitých obcí (H. Badín, Selce, Č. Vrbovok, Drienovo) sú preplácané cestovné náklady, lebo patria do spoločného školského obvodu Dolný Badín. Pri navštevovaní inej školy, mimo svoj školský obvod, cestovné preplácané nebude.

      Príďte teda aj so svojimi ratolesťami v uvedenom termíne na zápis do našej školy , kde na Vás budú čakať kvalifikovaní pedagogickí pracovníci.
    • Starí rodičia v našej škole

      7. 11. 2008 Život je rozprávkou nedopísanou...

      Múdrosť, skúsenosti, rešpekt... Toto je len zlomkom toho, o čo sú bohatší naši rodičia, starí rodičia. My si to uvedomujeme a práve preto sa snažíme myslieť aj na starých rodičov našich žiakov ZŠ v Dolnom Badíne.
      Ako každý rok, aj tentokrát sme si pre našich milých hostí pripravili hodinový program, v ktorom malo svoje zastúpenie hovorené slovo, hudba, improvizácia, dramatizácia... Celý program uvádzali dvaja štvrtáci – moderátorská dvojica – ktorí pôsobili naozaj veľmi profesionálne.
      „Život je rozprávkou nedopísanou...“ – každý z nás asi pozná tento úryvok z nemenovanej českej rozprávky – kde sa v troch orieškoch ukrývali nádherné šaty. Lenže tie by sme v reálnom živote mohli kúpiť v ktoromkoľvek obchode. No skutočnosť je iná. Obyčajne si tie najcennejšie veci, ktoré sú častokrát najpotrebnejšie a pre nás najcennejšie nemôžeme len tak kúpiť, zdediť či nájsť. Dovolím si povedať, že toto je jedna z mnohých myšlienok, ktorých zmyslel, význam musí objaviť každý sám. A práve iba skúsenosťami, rokmi sa získava tá životná múdrosť, ktorú si tak vážime na našich starých rodičoch. Pre všetky rady, poučenia, starostlivosť sme im touto cestou chceli vyjadriť vďaku. Ďakujem aj starému otcovi nášho prváčika Martinka Pašku za veľmi milé, precítené slová, ktoré pohladili srdce i dušu každého učiteľa. Zároveň si želám, aby tých rozprávkových orieškov nikomu z nás nechýbalo, aby si v nich každý z nás našiel to, čo potrebuje pre svoj život. Nech ten život je naozaj rozprávkou nedopísanou, ktorej autorom i režisérom bude každý z nás.
      Osobne sa chcem poďakovať všetkým návštevníkom našej školy, že si našli čas a prišli stráviť príjemné chvíle v spoločnosti svojich vnúčat, pravnúčat, detí i nás – ich učiteľov.
      Mgr. Jozef Marunčiak – riaditeľ školy (foto vo fotoalbume)
    • Na náučnom chodníku.

      24. 10. 2008 Dňa 24. októbra 2008 sa niekoľkí žiaci našej školy zúčastnili na slávnostnom otvorení náučného chodníka "Uňatín - Horný Badín". Tento chodník je pokračovaním trasy z Krupiny a do budúcna je plánovaný na hrad Čabrad a potom ďalej až do Hrušova. Po krásnej prechádzke za nádherného počasia popri našej známej hostečnej studničke nás čakal na Hornom Badíne pekný kultúrny program a veľmi chutné občerstvenie.Foto vo fotoalbume...
    • Začiatok školského roka

      2. 9. 2008 2. septembra 2008 začal,tak ako na ostatných školách, aj u nás nový školský rok 2008/2009.
    • Pri "HOSTEČNEJ STUDNIČKE"

      24. 6. 2008 Dňa 24.júla sme sa vybrali na cvičenie v prírode, ktoré bolo zamerané na poznávanie okolia našej obce.Počas presunu medzi hornobadínsky a uňatínsky chotár sme si preverili vedomosti o prírode, stromoch vtákoch, kvetoch, či o tom, ako ľudia svojimi "čiernymi skládkami" ničia naše životné prostredie.Zatúlali sme sa až k studničke, ktorú sme už so žiakmi v minulosti navštívili a sľúbili sme si, že na ňu nezabudneme a postaráme sa o ňu.Je to studička, ktorú ľudia oddávna nazývajú "HOSTEČNÁ". Zaujímavá je tým, že obyvatelia okolitých obcí, ale aj ľudia prechádzajúci popri nej do mlyna, využívali ju na občerstvenie, ale aj pre jej údajne liečivé účinky aj na liečenie svojich chorôb.Vodu zo studničky museli najskôr vyšpliechať, aby nedostali chorobu toho, kto bol pri nej pred nimi. Veci, ktorými sa umývali, alebo z ktorých pili, museli nechať na tom mieste, aby si chorobu neodniesli domov. Podľa výpovedí pamätníkov, okolie studničky kedysi vyzeralo, ako veľké smetisko. Dnes sa z týchto predmetov zachovali mnohé hlinené črepy, ktoré deti objavovali pri prečisťovaní odtoku. Občerstvení a "ozdravení" studničnou vodičkou v nádhernom počasí vrátili sme sa späť do školy. Príjemnú prechádzku nám len trošku znepríjemnil prechod zarasteným brodom cez potok Jalšovík, čo sa možno vyrieši predĺžením náučného chodníka z Uňatína, ak by viedol popri tejto zaujímavej lokalite, určite sa táto časť musí spriechodniť. V neskorších rozhovoroch so žiakmi o našom dni strávenom v prírode som sa dozvedel, že plánujú návštevu tejto studničky aj s rodičmi, no a my zo školy sa tam tiež určite ešte vrátime.
    • MDD - Hľadanie pirátskeho pokladu

      MDD - Hľadanie pirátskeho pokladu
      30. 5. 2008 Dňa 30.05.2008 sme na našej škole mali MDD. Po vlaňajších OH sa tohto roku niesol v duchu HĽADANIE PIRÁTSKEHO POKLADU. Po jednotlivých disciplínach na štyroch stanovištiach, kde žiaci plnili športové a vedomostné disciplíny sa vo svojich skupinách vybrali hľadať PIRÁTSKY POKLAD (prsteň pani učiteľky) Na základe indícií sa museli dopátrať k pokladu. Na záver si zmerali sily v pretekoch na bicykli, a v prehadzovanej. A či sa "akcia" vydarila, o tom svedčili tváre žiakov a vyslovená "hláška":" TOTO BOLO NAJLEPŠIE MDD AKÉ SME MALI" Budeme sa snažiť, aby aj to budúcoročné bolo zasa najlepšie.
      (obr. vo fotoalbume)
    • Deň Zeme

      Deň Zeme
      28. 4. 2008 Dňa 28.04.2008 nás navštívili pracovníci lesnej správy v Ladzanoch, ktorí k príležitosti DŇA ZEME porozprávali žiakom o potrebe starostlivosti o životné prostredie a hlavne o naše lesy. Priblížili nám ich prácu a predviedli spolu so žiakmi správny postup pri sadení stromčekov dub, buk, smrek, borovica. Žiakom za správne odpovede na otázky odovzdali darčeky s tématikou ochrany lesa.
      (obr. vo fotoalbume)
    • TRIEDIME ODPAD!

      13. 3. 2008 Na našej škole sme začali s triedením odpadu.Žiaci priamo v triedach rozdeľujú odpad do troch zberných nádob(farebne odlíšených) na plasty, papier a bioodpad.Takto chceme aj my prispieť svojim dielom k vylepšeniu nášho životného prostredia.
      (Obr. vo fotoalbume)
    • Súťaž v prednese poézie a prózy.

      13. 3. 2008 Dňa 13.03.2008 sa na našej škole uskutočnila súťaž v prednese poézie a prózy. Súťažili žiaci druhého, tretieho a štvrtého ročníka - víťazi triednych súťaží. Poradie bolo nasledovné:
      1. miesto - Viktória Drozdíková (4. roč. )
      2. miesto - Terézia Sedmáková (3. roč. )
      3. miesto - Šimon Jaďuď (3. roč. )
      (obr. vo fotoalbume)
    • ZÁPIS

      22. 1. 2008 Dňa 06.02.2008 sa v našej škole uskutoční zápis žiakov do prvého ročníka.
    • Deň otvorených dverí.

      22. 1. 2008 Dňa 24.01.2008 sa na našej škole uskutoční deň otvorených dverí. Pozývame všetkých so záujmom o našu školu.
    • ROK 2008

      8. 1. 2008 V NOVOM ROKU 2008 ŽELÁME VŠETKÝM ĽUĎOM DOBREJ VÔLE VEĽA ZDRAVIA, POKOJA A ÚSPECHOV V ICH KAŽDODENNEJ ČINNOSTI.
    • Vianočný program.

      21. 12. 2007 V posledný deň pred vianočnými prázdninami sme si spolu so žiakmi z MŠ v Čabradskom Vrbovku priblížili čaro blížiacich sa Vianoc krátkym programom, po ktorom anjelik s čertíkom rozdali deťom balíčky. Obdarovaní, so želaním dobrého zdravia a úspechov do Nového roku sme sa rozišli na prázdniny. ( obr. vo fotoalbume. )

    Novinky

    Kontakt

    • Základná škola Dolný Badín č. 28
      Dolný Badín 28
    • 045/ 5597113
      0907426239

    Fotogaléria