Navigácia

    • Oznam

      Predĺženie dištančného vzdelávania

      Vážení rodičia.

      Dištančné vzdelávanie v našej ZŠ predlžujeme z prevádzkových dôvodov /vykurovanie priestorov školy/ aj na piatok 3.12.2021. Vyučovanie v škole sa začne v pondelok 6.12.2021. Zároveň Vás prosím, aby ste nás informovali o zdravotnom stave Vašich detí prostredníctvom FB, SMS, bezkriedy.sk, aby sme vedeli koľko žiakov nám v pondelok nastúpi do školy.

      Marunčiak

    • Rozhodnutie

      Oznam riaditeľa školy: Rozhodnutie RUVZ o uzatvorení školy.

      Vážení rodičia. Nakoľko situácia v našej ZŠ je taká, že nám chýba viac ako polovica žiakov, posielam Vám rozhodnutie RUVZ Zvolen o uzatvorení ZŠ:

      Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom vo Zvolene na základe epidemiologického vyšetrovania zo dňa 22.11.2021 nariaďuje tieto

                                                            o p a t r e n i a:

      Podľa § 12 ods. 1 písm. a) a ods. 2 písm. b), c), f) zákona č. 355/2007 Z. z. sa nariaďuje

      Obecnému úradu Dolný Badín, Dolný Badín 16, 962 51 Čabradský Vrbovok, IČO: 00 64 84 51 karanténne opatrenie – uzavretie Základnej školy Dolný Badín, Dolný Badín 28, 962 51 Čabradský Vrbovok v čase od dňa 22. 11. 2021 do konca trvania karanténnych opatrení, t.j. do 02. 12. 2021

      Celý text rozhodnutia si môžete prečítať v odkaze nižšie.

      Vyučovanie bude prebiehať dištančne cez portál bezkriedy.sk.

       

    • OZNAM

      Informácie k začiatku školského roka 2021/2022

      Slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022 bude dňa 2.9.2021 o 8 °°hod. 

      Opatrenia (Covid-19)

      Podľa nového COVID Automatu bude škola otvorená vo všetkých farbách. Vyučovanie sa bude prerušovať len v jednotlivých triedach, nie v celej škole. Ak sa v triede vyskytne žiak alebo zamestnanec pozitívny na ochorenie  COVID-19, pôjdu žiaci z triedy do 14-dňovej karantény (okrem tých, ktorí si uplatňujú výnimku z karantény). Pokiaľ bude v triede 100% žiakov, ktorí majú výnimku z karantény (sú zaočkovaní alebo prekonali COVID-19), v tejto triede nedôjde k prerušeniu vyučovania.

      V našich podmienkach však ak sa vyskytne ochorenie u jedného žiaka, pôjdu do karantény všetci žiaci školy, nakoľko majú všetci žiaci aj spojené vyučovanie (TŠV,VYV,PV,HUV)

      Test nebude podmienkou na nástup žiakov do školy.

      Rodič pri vstupe do budovy školy vyplní písomné vyhlásenie návštevníka o bezpríznakovosti (odkaz nižšie)

      Škola neposkytuje možnosť testovania žiakov PCR kloktacími testami.

      Rodičom, ktorí formou formulára prejavili záujem o sadu AG testov na dobrovoľné samotestovanie doma, budú tieto dodané po doručení škole.

      Pri prvom nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ žiaka (súbory na stiahnutie). Žiak s príznakmi musí zostať doma. Pokiaľ rodič nevie vylúčiť príznaky, kontaktuje detského lekára.

      V interiéri platí pre všetkých povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest (nos a ústa) s výnimkou osoby so závažnými poruchami autistického spektra a osoby so stredným a ťažkým mentálnym alebo sluchovým postihnutím.

      Rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich  vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie o chorobe“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, v opačnom prípade pôjde o neospravedlnenú neprítomnosť na vyučovaní, ktorá môže mať za následok zhoršenú známku zo správania, prípadne nutnosť vykonať komisionálne skúšky.

    • OZNAM

      Oznam MŠVVaŠ k fungovaniu škôl.

      Milí rodičia ,MŠVVaŠ zverejnilo nové usmernenia ku šk.r. 2021/2022.„Snahou nás všetkých je, aby sa žiaci čo najviac vzdelávali v školách. V škole majú žiaci priamy kontakt s učiteľom aj rovesníkmi, budujú si sociálne vzťahy a je to to najlepšie prostredie pre ich vzdelávanie. Našim cieľom je, aby sa žiaci vzdelávali v školách a aby sme školy nezatvárali plošne. Preto sú vo všetkých farbách Covid automatu školy od materských až po stredné otvorené .Školy sa  nebudú plošne zatvárať ani podľa Covid automatu, ani z rozhodnutia ministerstva školstva.V infografike Vám ponúkame prehľad jednotlivých opatrení školského semaforu. O ďalších krokoch Vás budeme informovať neskôr.

      S úctou vedenie školy.

    • OZNAM

      Vážení rodičia, venujte prosím pozornosť nasledovnému oznamu ohľadom stravovania v budúcom školskom roku.

      (rozkliknúť odkaz)

    • Koniec školského roka.

      30.júna 2021 sme slávnostne ukončili školský rok 2020/2021.

    • Koncoročný výlet

      29. 6. 2021

      29. júna sme boli na koncoročnom výlete v Čabrade. Trošku turistiky, veľa histórie a na koniec chutná opekačka v podhradí.

      A potom hurá na prázdniny!!!!

    • MDD

      1. 6. 2021

      1. júna na MDD sme navštívili "našu Hostečnú studničku " a hľadali poklad.

    • Rúcanie mája

      Rúcame my máje, čo nám dajú za ne .......

      Na začiatku mája postavili, na konci mája zrútili.

    • STAVANIE MÁJOV

      Staviame my máje....

      Staviame my máje, čo nám dajú za ne......Aj naši mládenci si povedali, že tradícii stavania májov zostanú verní. Preto svojim spolužiačkam (aj pani učiteľke) postavili máj za spevu pesničky Máj, máj, máj zelený, pod oblôčkom sadený.

    • 22.4. - DEŇ ZEME

      DEŇ ZEME

      Aj našim žiakom záleží na osude našej planéty. A preto 22.4. na Deň Zeme po aktivitách v triede vyčistili okolie školy a obce a kriedou vyjadrili svoj vzťah k zatiaľ jedinej planéte, na ktorej je život - ZEM.

    • Zápis žiakov do 1. ročníka ZŠ

      Termín a spôsob zápisu do prvého ročníka 2021/2022

      Vážení rodičia!

      Vzhľadom na prebiehajúcu pandemickú situáciu rodič svoje dieťa prihlási na plnenie povinnej školskej dochádzky prostredníctvom elektronickej prihlášky zverejnenej na webovej stránke školy. Zápis teda bude prebiehať bez osobnej prítomnosti detí a to:

      a) elektronickou formou od 7. apríla 2021 do 12. apríla 2021 na stránke školy https://zsdolnybadin.edupage.org/ na hlavnom panely - Elektronická prihláška

      b) osobne, dňa 14. apríla 2021 od 14.00 do 17.00 v budove školy, za dodržania hygienicko-epidemiologických opatrení (rúško, rukavice, dezinfekcia), a to v tom prípade, ak zákonný zástupca nemá možnosť elektronickej komunikácie. V prípade potreby je možné dohodnúť telefonicky (0907426239) aj iný termín.

      Podaním tejto elektronickej prihlášky bude vaše dieťa (žiak) prihlásené/zapísané do našej školy.

      Bližšie informácie o zápise žiakov do 1. ročníka ZŠ nájdete na stránke MŠVVaŠ SR – usmernenie k zápisu : https://www.minedu.sk/data/att/19000.pdf

       

      Ako môžete vidieť na fotografiách, naša škola je kompletne vynovená, vymaľovaná, s novými podlahami, lavicami a s interaktívnymi tabuľami v triedach. Pedagogický zbor má 100% kvalifikovanosť a čaká spolu s ostatnými žiakmi na svojich nových spolužiakov - PRVÁKOV.

    • OZNAM

      Návrat do škôl - od 8.3.2021

      Vážení rodičia,

      na základe platného rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu a uznesenia Vlády SR sa upravuje vyučovanie v školách od 8. marca 2021 nasledovne:

       

      Základná škola – I. stupeň

      Prezenčne – prednostne pre deti zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce, alebo pre žiakov, ktorým podmienky neumožňujú prístup k dištančnému vzdelávaniu ***

       *** podrobnejšie info cez tr. učiteľa a vedenie ZŠ

      Podmienkou účasti je test zamestnancov a zákonného zástupcu  nie starší ako 7 dní (Poslať kópiu testu)

      a čestné prehlásenie o bezinfekčnosti.

    • JARNÉ PRÁZDNINY.

      Oznam.

      Vážení rodičia.

      Rozpis jarných prázdnin po jednotlivých krajoch MŠ nezmenilo a teda budú v termínoch tak, ko boli schválené. Pre náš BB kraj je to teda v termíne od 15.2.2021 do 19.2.2021. Vyučovanie sa začne dňa 22 2.2021 - pondelok.

      Nech si žiaci užijú krásnu zasneženú prírodu, ale nech pri tom nezabúdajú ani čítať A hlavne ZOSTAŇTE ZDRAVÍ.

    • OZNAM

      Návrat žiakov do školy.

      Vážení rodičia.

      Od 8.2.2021 otvárame školu pre prezenčné vyučovanie. Podľa pokynov MŠ môžu nastúpiť žiaci 1. stupňa ZŠ na prezenčné vyučovanie s podmienkou, že aspoň jeden zákonný zástupca dieťaťa bude mať negatívny test na covid 19 nie starší, ako 7 dní. Certifikát o negatívnom teste sa nevyžaduje, žiak prinesie čestné vyhlásenie od zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Žiaci sa budú vzdelávať podľa platného rozvrhu s dodržaním bezpečnostných opatrení - dezinfekcia, rúška.

    • Oznam

      Oznam - návrat žiakov do školy.

      Takže ani od 1. februára ešte žiaci do školy nepôjdu. Minister školstva oznámil, že školy pokračujú, ako doteraz.

      Dúfam, že to už bude posledný týždeň, v ktorom sa budú vzdelávať dištančne. O ďalších zmenách Vás budeme informovať v týždni od 1.2.2021.

    • Oznam

      Návrat do školy.

      Keďže, bohužiaľ, rozhodnutie ministra školstva o mimoriadnom prerušení školského vyučovania v školách nebolo doteraz zrušené, musíme pokračovať dištančným vzdelávaním z domu tak, ako doposiaľ. O ďalšom postupe vás budeme informovať hneď, ako sa vôbec  niečo nové z MŠ dozvieme. Dúfam len, že to nebude z jedného dňa na druhý.

    • Oznam

      NÁVRAT ŽIAKOV DO ŠKOLY

      Na základe rozhodnutia ministra školstva sa žiaci do škôl v týždni od 18.1.2021 zatiaľ nevrátia. Vzdelávanie v tomto týždni bude pokračovať tak, ako doposiaľ dištančne cez portál bezkriedy.sk. Ďalšie informácie ohľadom prezenčnej formy vzdelávania v škole budeme zverejňovať priebežne, podľa usmernení z MŠ.

    • NÁVRAT DO ŠKOLY

      NÁVRAT DO ŠKOLY

      NÁVRAT DO ŠKÔL

      od 4. januára 2021

      • Materské školy pokračujú v aktuálnom režime, v ktorom sú buď uzatvorené alebo fungujú pre kritickú infraštruktúru či rodičov, ktorým vyplýva z povahy práce, že ju nemôžu vykonávať z domu. Otvorené budú len materské školy pre deti zákonných zástupcov z kritickej infraštruktúry a pre deti rodičov, ktorým povaha práce nedovoľuje pracovať z domu.
      • Pre základné školy pokračujú do 10. januára prázdniny.
      • Od 11. januára budú všetky školy pokračovať dištančným spôsobom výučby.

      Tento týždeň budeme vyučovať cez portál www.bezkriedy.sk, na ktorý ste všetci prihlásení( ktorí nie sú, treba tak urýchlene urobiť)

      Vopred Vám ďakujeme za ústretovosť pri spolupráci na plynulom prechode na dištančné vzdelávanie.

      • Školské kluby detí (zriaďovateľom odporúčame otvoriť) najmä pre deti zdravotníkov, ako aj pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry či pre deti rodičov, ktorí nemôžu pracovať z domu.
      • Od 11. do 18. januára bude vyplácaná pandemická OČR. Zriaďovateľom zároveň odporúčame pretestovať všetkých zamestnancov, pričom náklady im budú preplatené.

      Od 18. januára

      • budú otvorené materské školy, obnoví sa aj vyučovací proces pre prvý stupeň základných škôl a špeciálne školy. Rezort školstva odporúča pretestovať rodičov aj zamestnancov. Rodičia naďalej môžu v tomto čase ospravedlniť dieťa na 5 vyučovacích dní po sebe. V prípade potreby tak môže žiak ostať doma až do konca lockdownu.
      • Druhý stupeň základných škôl pokračujú vo vzdelávaní dištančne.

      Po ukončení lockdownu od 25. januára budú otvorené:

      • materské školy v štandardnom režime ako aj prvý stupeň základných škôl. Rezort školstva odporúča pre materské školy a prvý stupeň základnej školy pretestovanie zamestnancov a rodičov.
      • druhý stupeň základnej školy by mal prejsť na prezenčnú formu vzdelávania, pričom ÚVZ SR vyhláškou určí pretestovanie žiakov druhého stupňa základnej školy a zamestnancov školy.Otvorené budú aj stredné školy, taktiež za podmienok pretestovania študentov a zamestnancov školy podľa vyhlášky ÚVZ SR. Aj z tohto dôvodu sa presunulo plošné pretestovania z pôvodného termínu 8. – 10. januára na 22. – 24. januára 2021.Zároveň je potrebné zdôrazniť, že tieto podmienky sú predbežné a závisieť budú od vývoja situácie. Lokálne podmienky navyše môže zmeniť alebo upraviť RÚVZ.Podrobnejšie info: https://www.minedu.sk/minister-skolstva-b-groehling-mame.../

                               

    • Vianočné prázdniny - oznam

      OZNAM - VIANOČNÉ PRÁZDNINY

      Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 písm. c) zákona č. 245/2008 Z. z. o

      výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších

      predpisov rozhoduje takto:

      1. Vianočné prázdniny sa v školskom roku 2020/2021 uskutočnia vo všetkých základných školách a stredných školách v termíne od 21. decembra 2020 do 8. januára 2021.

      Vyučovanie podľa rozvrhu by sa teda malo začať 11. januára 2021

    Novinky

    Kontakt

    • Základná škola Dolný Badín č. 28
      Dolný Badín 28
    • 045/ 5597113
      0907426239

    Fotogaléria